Pienyrittäjän palkkausopas

Kaikki mitä sinun tulee tietää ennen ensimmäisen työntekijän palkkaamista 

Tervetuloa Holvin ja Palkkaus.fin videokurssille!

Tällä kurssilla opit, miten valmistaudut ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen ja mitä pitää ottaa huomioon aina työsopimuksen teosta ensimmäiseen palkanmaksuun. Videoilta saat tietoa myös siitä, miten maksat palkkaa itsellesi yrittäjänä.

 

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Tässä jaksossa käydään läpi, miten löydät ensimmäisen työntekijän ja keskeisimmät asiat, jotka liittyvät ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen: kirjallinen työsopimus, TES, vakuutukset, työterveyshuolto ja palkanmaksun hoitaminen. Seuraavissa jaksoissa paneudutaan näihin teemoihin tarkemmin.

Miten teen työsopimuksen

Työsopimus kannattaa tehdä aina kirjallisena, mutta sen ei tarvitse olla monimutkainen dokumentti. Tässä jaksossa opit, mitä asioita työsopimukseen pitää kirjata ja mistä asioista työntekijän kanssa pitää sopia ennen työn aloittamista.

Miten maksan palkan työntekijälle

Tässä jaksossa perehdytään siihen, miten yritys maksaa palkan työntekijälle ja miten palkanmaksu käytännössä tapahtuu. Opit, mitä on brutto- ja rahapalkka ja mitä vähennyksiä rahapalkasta tehdään. Käymme läpi työnantajan sivukulut ja palkasta tehtävät tilitykset.

Miten yrittäjä maksaa oman palkkansa?

Tässä jaksossa opit, miten maksat itsellesi palkan yrittäjänä olitpa sitten toiminimiyrittäjä tai vaikkapa osakeyhtiön omistaja. Käymme läpi, miten sivukuluja yrittäjän palkanmaksusta koituu ja miten YEL-vakuutus huomioidaan palkanmaksussa.

Työnantajan ja työntekijän vastuut

Mitä laki sanoo työsuhteen osapuolten velvoitteista ja vastuista? Mitä sinun pitää työnantajana tehdä ja mistä työntekijä vastaa? Tässä jaksossa käymme läpi, mitä vastuita on työnantajalla ja työntekijällä. Kun muutama perusasia on kunnossa, niin yhteistyö sujuu.

Palkanmaksu Holvista

Tässä jaksossa käydään läpi, miten maksat palkan yrityksesi Holvi-tililtä. Opit, miten maksat niin työntekijän palkan kuin oman palkkasi yrittäjänä. Jos sinulla ei ole vielä Holvia tai sen palkanmaksutyökalua käytössä, voit tutustua työkaluun täällä. 

Miksi valita Holvi?

Holvi kokoaa yrityksesi talouden yhteen paikkaan: palkanmaksu, yritystili, laskutus ja paljon muuta yhdestä näkymästä. Lue oppaastamme, miten Holvi helpottaa yrityksen arkea. 

 Lataa Holvi-opas